Bonneviepark

Definitief ontwerp nieuwe speelzone feestelijk voorgesteld aan het grote publiek

Het tijdsschema van het participatieproces was strak, in 3 maanden tijd van februari - april 2009 werden gebruikers van het park geïnformeerd, geraadpleegd via inspraakateliers op maat van elke (leeftijds)groep en tijdens grote publieksmomenten in het park. En tijdens de maand mei -juni werd het voorontwerp teruggekoppeld aan het publiek. Het definitief ontwerp werd feestelijk voorgesteld aan het publiek tijdens de herfstfeest (november 2009).

Op 15 oktober 2009 werd het definitief plan van heraanleg voor de nieuwe speelzone goedgekeurd, ontworpen door het architectenbureau Suède36 op basis van participatieateliers met bewoners. Tijdens het herfstfeest in het Bonneviepark op donderdagnamiddag 5 november 2009 werd dit ontwerp voorgesteld aan het grote publiek. Onder de kiosk kon je het plan in het groot bekijken, alsook foto’s van de verschillende onderdelen van de nieuwe speelzone. Het ontwerp omvat een groot speeltuig voor de 6 tot 12 jarigen en een speelzone voor de allerkleinsten, alsook 2 groene grasheuvels met bomen.

Het groot speeltuig is 35 meter lang en heeft een uitkijktoren van 5m20 hoog met 1 grote afgesloten glijbaan, een eerste verdieping op 1 m70 met daaraan nog een grote afgesloten glijbaan en een kleine dubbele glijbaan, schommels, klimmuur, evenwicht en klauterspeeltoestellen, enz.

Er is ook een overdekt salon met stoeltjes en een grote hangmat, waar men kan gaan schuilen tegen de regen en de zon. De speelzone voor de allerkleinsten bestaat uit een houten spelstructuur met een glijbaan, 40 zitplaatsen, een aantal overdekte zitplaatsen, een kleine zandbak, 2 schommels… De groene grasheuvels met bomen hebben een helling die uitnodigt om tegenaan te leunen of op te liggen.

In totaal zijn er 140 zitplaatsen voorzien, waarvan 50 zitplaatsen overdekt zijn met een afdak. De ondergrond van het grote speeltuig en speelzone voor allerkleinsten is zacht en daartussen ligt er grint.

In de loop van de lente van het jaar 2010 zal men starten met de werken van het grote speeltuig, de speelzone voor de allerkleinsten en de grasheuvels. De picknickzone (niet zichtbaar op het plan) zal pas in een tweede fase ontworpen worden. Hoe deze picknickzone eruit zal zien, zal afhangen van de voorstellen van de bewoners. Hiervoor kan u ons nog ideeën geven!

15-11-2009

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33