Openbare ruimte

Animaties as zachte mobiliteit Briefdragerstraat

Op woensdagnamiddag 5 september van 14u tot 17u werden deze keer animaties georganiseerd in de Briefdragerstraat. De medewerkers van de dienst gesubsidieerde werken van het wijkcontract Cinema-Bellevue kwam het plan van heraanleg van de as zachte mobiliteit aan de voorbijgangers en bewoners uitleggen. De medewerkers van buurthuis Bonnevie en Yota! en JES hielpen hieraan mee. De werken van dit plan van heraanleg zijn voorzien voor de periode januari-juni 2013. Brochures zijn ter beschikking in het onthaal van Buurthuis Bonnevie en in het gemeentehuis.

Het gratis fiets reparatie-atelier van cyclo vzw was weer een overdonderd succes. Blijkbaar beschikken veel Molenbeekenaars over een fiets, maar is het herstellen van een fiets vaak te duur waardoor deze aan de kant blijft staan. Heel wat mensen hebben getoond dat ze fietsen kunnen repareren, maar ze beschikken niet over het materiaal om het zelf te kunnen doen. In ieder geval zullen op de autoloze zondag dit jaar heel wat meer Molenbekenaars met hun fiets naar buiten kunnen komen en deelnemen aan bijvoorbeeld de fietstocht "op ontdekking naar de parken in Molenbeek" georganiseerd door Gracq/fietsersbond Molenbeek op zondag 16 september om 14u voor volwassenen en om 16u speciaal voor families. Indien u geen fiets hebt, kan u zich inschrijven voor 12 september bij buurthuis bonnevie, we hebben 10 fietsen gratis ter beschikking om deel te kunnen nemen aan deze fietstocht. Of deelnemen aan het fietsbehendigheidsparcours op de Sint-Mariastraat of hun fiets komen wassen en decoreren bij het atelier van de Vaartkapoen voor het naai-atelier ook op de Sint-Mariastraat. Dit alles van 14u tot 17u.

Maar eerst nog een laatste kans om uw fiets gratis te laten repareren op woensdag 12 september van 14u en 17u, dit keer op de sint-mariastraat (zone metro graaf van vlaanderen). En later kan u altijd terecht in het CYCLO- atelier, vlaamsesteenweg 85 te 100 Brussel 02/513 95 55 of in de point vélo nord van Cyclo, Vooruitgangsstraat 80 B40 in Schaarbeek (noordstation) van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u.

06-09-2012

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33