ExtraVert

Inplanting en inhuldiging muur dienstencentrum Randstad

Bij Dienstencentrum Randstad komen veel mensen over de vloer (koer). Voor een warme maaltijd, voor allerlei activiteiten van verschillende verenigingen, voor Nederlandse les en allerlei verenigingen hebben er een lokaal.
De binnenkoer heeft hoge muren, uitstekend voor klimplanten. Perfect om een beetje natuur toe te laten op de grijze koer van dit terrein.
Een 15m lange plantstrook was het plan. GREEN vzw hielp Randstad kiezen wat we daar zouden planten: 2 lei-appelbomen, doornloze bramen, frambozen, rode bessen, winterjasmijn, een klimroos, een druivelaar kamperfoelie en hop, en allerlei kruiden voor de keuken.
We vonden een aantal vrouwen, die niet vies waren om hun handen in de aarde te steken, bij Brusselleer bij de les Nederlands.
De 25ste november bij goed plantweer, mistig, regenachtig, kregen deze vrouwen eerst een vorming over natuur in de stad en welke planten er zouden geplant worden en daarna gingen we over tot het echte planten.

Twee weken later op de kerstmarkt bij glühwein en gepofte kastanjes van het dienstencentrum Randstadt, besloten we de plantstrook in te huldigen en te tonen aan alle andere bezoekers van het Dienstencentrum. Twee Molenbeekse schepenen konden er ook een boodschapje kwijt. En nu maar wachten op de lente…
 

29-11-2010

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33