Openbare ruimte

Definitief ontwerp heraanleg as zachte mobiliteit

De as zachte mobiliteit (vanaf kanaal- Sint-Mariastraat - Briefdragerstraat - Bonneviepark - Voltaireplein)

Op deze as zachte mobiliteit zal er stadsmeubilair komen, namelijk zitbanken bestaande uit verschillende onderdelen; zitbank met fitnessmodule, zitbank met boom, zitbank met dam-schaakspel, enz. Een aantal parkeerplaatsen zullen verdwijnen en in de plaats komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Een voetgangers en fietsbrug zal over het kanaal gaan vanaf de Locquenchienstraat tot aan de st Mariastraat en de tramhalte aan de brug met Gentsesteenweg zal verlegd worden naar Locquenchienstraat.

Het definitieve plan van heraanleg as zachte mobiliteit kan u komen bekijken in het onthaal van Buurthuis Bonnevie in de Bonneviestraat nr 40 te Molenbeek, alle weekdagen open van 9u tot 17u. Indien u meer informatie wenst kan u vragen naar Karin Willems of Gwendoline Daems. 02/410.76.31

Zie ook op de website van architectenbureau www.suede36.be.

Site Stevens:

In 2013 komt er een openbaar onderzoek over de site Stevens. Deze site gelegen in de Sint-Mariastraat werd volledig opgekocht door de gemeente. De werken zullen eind 2013, begin 2014 starten. Er zullen ongeveer 10 sociale woningen, ongeveer 30 GOMB woningen, een Nederlandstalige kinderopvang van 28 plaatsen en burelen komen voor de gemeente en een groene voetgangersdoorgang tussen de Sint-Mariastraat en Vandermaelenstraat. De exacte afmetingen zijn nog niet bekend en zullen bestudeerd worden project per project. Er zal ook een ondergrondse parking komen van minstens 30 plaatsen voor de gemeente en een andere parking voor de Gombwoningen. geen parkeerplaatsen in de groene doorgang.

03-02-2012

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33