Community Land Trust

Lancering van een nieuw project

Op donderdag 15 maart werd het project Vandenpeereboom gelanceerd door de vier verenigingen die lid zijn van het Brussels CLT-platform: buurthuis Bonnevie, Samenlevingsopbouw, en Convivence/Samenleven. Het bouwproject in de Vandenpeereboomstraat in Molenbeek, wordt het eerste Community Land Trust-project in Brussel en krijgt stilaan vorm. Het zal ongeveer 30 woningen omvatten en heeft de steun van het Brussels Woningfonds. In een eerste fase wordt er een collectieve en solidaire spaargroep opgericht, een idee dat gegroeid is vanuit de ervaring van de Ciré en Samenlevingsopbouw en dat in de Brusselse context zijn diensten bewezen heeft, door gezinnen met een laag inkomen in staat te stellen toch eigenaar te worden.

Op de lanceeravond werden de gezinnen uitgenodigd die al het langst waren ingeschreven op de wachtlijsten. Zij kwamen als eersten in aanmerking om de spaargroep op te starten en kregen een omstandige uitleg over de doelstellingen van de CLT. De organiserende verenigingen konden meteen kennis maken met de mensen die zin hebben om mee te stappen in het project en bereid zijn de spaargroep op te starten.

De avond was een groot succes. Er waren een zestigtal mensen aanwezig. Zij stelden een hoop pertinente vragen over de manier waarop een CLT functioneert. De nadruk viel op het engagement en de betrokkenheid van de gezinnen bij iedere stap van het project, een van de grondbeginselen van de Community Land Trust.

27-03-2012

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33